Via lliure perquè el Rei emèrit torni dels Emirats Àrabs. La Fiscalia arxiva totes les investigacions.

El Ministeri Fiscal arxiva totes les investigacions contra el Rei emèrit, per no trobar prou indicis per a poder presentar una querella contra Juan Carlos I, pels ingressos presumptament rebuts de comissions il·legals.

No obstant la fiscalia sí que té indicis d’irregularitats per no haver declarat diners que tenia a l’estranger, però com eren procedents d’activitats executades abans de la seva abdicació el 19 de juny del 2014, en aquells moments l’emèrit tenia inviolabilitat, per tant, no es poden perseguir penalment aquelles actuacions.

El resum de tot això és que el Rei emèrit que presumptament va cobrar 65 milions del rei d’Aràbia Saudita, Abadalà l’any 2008, que van anar a parar a Suïssa i part d’ells a Corinna Larsen, no haurà de respondre davant els tribunals per ocultar la seva fortuna, presumptament procedent de comissions durant el seu mandat.

Posterior a l’abdicació també es van detectar altres irregularitats, però el monarca va efectuar diverses regularitzacions fiscals amb la hisenda espanyola. Amb aquesta decisió de la fiscalia d’arxivar totes les investigacions, el Rei emèrit ja no té cap impediment per tornar al regne del seu fill per la porta gran. Després d’aquesta notícia encara voldran que ens creiem que tots som iguals davant la llei, com tants cops repetia l’emèrit en els seus discursos.

Tags: Juan Carlos I

Notícies semblants: