Un xef català abandona el seu restaurant per anar a dur menjar a Ucraïna

Andrés Torres és el xef del restaurant Casa Nova de Sant Martí Sarroca a l’Alt Penedès que ho ha deixat tot per anar a repartir menjar entre la població ucraïnesa que resisteix els atacs de les tropes russes.

L’Andrés que va participar en el programa Joc de Cartes de TV3, en una entrevista concedida al programa del Jordi Basté de RAC1 va explicar com havia estat el seu viatge des de Catalunya fins a Kíiv.

Va volar des de Barcelona a la Varsòvia, la capital de Polònia, per allà llogar un cotxe per poder arribar a la frontera i entrar a Ucraïna. Abans de travessar la frontera va comprar 500 racions de menjar per repartir entre els ucraïnesos, principalment productes preparats com sopes, llaunes de conserva, begudes i xocolatines.

En el seu periple per acostar-se a la capital Kíiv, diu a RAC1 que es va trobar amb 48 controls militars, en cada un d’ells havia d’explicar que feia allà i li registraven el cotxe fent-li obrir les bosses de menjar que duia. Afortunadament, sempre hi ha persones caritatives i un soldat va fer córrer la veu entre els seus companys i ells mateixos li van dir per on havia d’anar per arribar a diferents escoles on podrien deixar els aliments.

Finalment, va deixar les bosses de menjar en dues poblacions properes a Kíiv, una a 150 km i l’altre a tan sols 50 km, però no va poder arribar a la capital per l’ocupació russa. L’Andrés va tornar cap a Polònia per ajudar als refugiats abans de tornar a casa. La seva intenció és arribar a Catalunya aquest cap de setmana per tornar a la seva feina de xef al restaurant.

Aquesta és una de les històries de les moltes que veiem aquests dies, la gent s’ha bolcat per ajudar a la població ucraïnesa. Com diu l’Andrés: “si ens passes a nosaltres, ens agradaria que ens ajudessin, oi?” També va aprofitar per dir que quan deia que venia de Barcelona, se li obrien moltes portes, “La marca Barcelona ven molt. Obre moltes portes”.

Tags: Guerra, Solidaritat, Ucraïna

Notícies semblants: