Sabadell tindrà la primera piscina d’Espanya per practicar surf i una de les poques d’Europa

Foto: Twitter Ajuntament de Sabadell

L’alcaldessa de Sabadell Marta Farrés va presentar ahir un projecte per fer una piscina d’onades on es pugui practicar surf a la capital del Vallès Occidental. S’ubicarà a la zona esportiva de Sant Oleguer, al costat de la Bassa i la Pista d’Atletisme, a tocar del riu Ripoll.

La construcció d’aquesta obra pionera a Espanya anirà a càrrec d’un grup privat, SurfCity que invertirà uns 14 milions d’euros en el projecte. En la presentació, l’alcaldessa va voler destacar que es crearan 65 nous llocs de treball, 50 d’ells de proximitat, ja que la contractació es farà a través de Promoció Econòmica de Sabadell en el Vapor Llonch. Serà la primera de l’Estat espanyol i una de les poques d’Europa. Actualment, a Europa hi ha dues piscines d’aquestes característiques, una als Alps suïssos en Sion i l’altre a Bristol al Regne Unit.

L’ajuntament de Sabadell cedirà l’explotació del nou complex esportiu a l’empresa SurfCity, qui pagarà 41.700 euros anuals per una cessió durant quaranta anys. La piscina d’onades serà de 140 metres de llargada i 35 d’amplada on podran practicar l’esport olímpic uns 38 surfistes a l’hora amb unes onades de fins a dos metres. També disposarà d’una altra piscina de bany tradicional, tres zones de restauració, un chill-out, un gimnàs i un skatepark.

Molts ciutadans han estat crítics amb aquest projecte per com afectarà l’ecosistema del riu Ripoll, però l’inversor afirma que les instal·lacions seran sostenibles, la meitat de l’electricitat necessària pel funcionament es generarà a través de plaques solars i l’altre 50% serà de producció verda, disposaran de circuits tancats d’aigua amb filtres, de manera que l’única aigua que es perdrà serà la que s’evapori, que segons va explicar l’alcaldessa en la presentació del projecte “és l’equivalent a regar mig camp de futbol”.

Les obres començaran el 2023 i es preveu puguin estar enllestides a mitjans del 2024. Segons publica La Vanguardia, el nou complex esportiu estarà obert tot l’any i l’entrada seria d’entre 30 i 50 euros l’hora. Escoltem la presentació que va fer l’alcaldessa Marta Farrés.

Tags: piscina surf, Sabadell

Notícies semblants: