Agents Rurals busquen una Àguila que sobrevola fa uns dies per Ciutat Vella a Barcelona

No és gaire freqüent veure una àguila sobrevolant la ciutat de Barcelona, però des de fa uns dies un exemplar d’aligot de Harris, una espècie originària d’Amèrica sobrevola pel barri del Raval de Barcelona. Des del passat dimarts que es va poder veure per primer cop a la finestra d’una oficina propera a la plaça dels Àngels, els Agents Rurals de l’Àrea Regional de Barcelona estan intentant localitzar l’au per tal de poder capturar-la.

En una entrevista concedida per Jaume Bosch, cap dels Agents Rurals de la zona a Betevé, es tractaria d’un aligot de Harris, una espècie que s’utilitza per a la pràctica de la falconeria. Els agents estan esperant a veure si l’amo de l’aligot la reclama, ja que així seria molt més fàcil, perquè aquestes aus coneixen a qui els cuida i ell ho tindria més fàcil per capturar-la.

Les persones que l’han vist i l’han pogut fotografiar van observar que l’aligot està anellat i duia corretges com les que porten les aus emprades en falconeria, però no es pot distingir la identificació per localitzar el propietari que d’acord amb la llei reguladora, haurà de tenir el permís reglamentari.

Jaume Bosch va explicar a Betevé que si es veiés sovint per una zona determinada, podrien col·locar un esquer amb menjar per poder capturar-la. Els experts afirmen que no és un fet gaire estrany, cada cop es veuen més per la ciutat, fa poc es va poder veure una altra per la zona de Montjuïc.

Per tranquil·litzar a la població els experts diuen que l’aligot de Harris no és una au perillosa pels humans, la seva alimentació es basa en conills, rates i altres ocells més petits, però cal capturar-la per tal que no suposi un mal per altres animals autòctons de la ciutat i evitar que si troba un altre exemplar de la seva espècie, puguin criar.

Tags: Aligot, Barcelona

Notícies semblants: