El Rei emèrit anuncia que es quedarà a viure a Abu Dabi, lamenta els fets passats, però vindrà de visita de tant en tant.

Ara que la Fiscalia ha arxivat totes les causes pendents sobre el Rei emèrit Juan Carlos I, aquest ja s’ha pronunciat sobre el seu futur enviant-li una carta al seu fill el Rei Felip VI. El monarca regnant durant 40  anys ha decidit quedar-se a viure permanentment a Abu Dabi i fer algunes visites a Espanya quan ho consideri oportú.

Encara que en la seva carta no fa menció explícitament que va marxar per les seves causes obertes i ara torna perquè han estat arxivades, d’ella es pot desprendre que és una forma de reconèixer que no va fer les coses gaire bé. Recordeu allò de: “ho sento, m’he equivocat, no tornarà a passar?”, quan va anar a caçar elefants a l’Àfrica i el van haver d’evacuar per una trencadissa del maluc.? Doncs sembla el mateix argument.

Aquesta és la traducció de la carta tramesa al seu fill, el Rei Felip VI.

“COMUNICAT DE LA CASA DE S. M. EL REI”

1. Sa majestat el rei don Juan Carlos ha dirigit a sa majestat el rei la següent carta:

Majestat, benvolgut fill:

L’agost de 2020, guiat pel convenciment de prestar el millor servei a Espanya i a tots els espanyols, a les seves institucions i a tu com a rei, et vaig comunicar la meva decisió de traslladar-me fora d’Espanya, per a facilitar l’exercici de les teves funcions. Des de llavors, he residit a Abu Dhabi, lloc al qual he adaptat la meva forma de vida i al qual agraeixo enormement la seva magnífica hospitalitat.

Coneguts els decrets de la fiscalia general de l’estat, pels quals s’arxiven les recerques de les quals he estat objecte, em sembla oportú considerar el meu retorn a Espanya, encara que no de manera immediata. Prefereixo, en aquest moment, per raons que pertanyen al meu àmbit privat i que només a mi m’afecten, continuar residint de manera permanent i estable a Abu Dhabi, on he trobat tranquil·litat, especialment per a aquest període de la meva vida. Encara que, com és natural, tornaré amb freqüència a Espanya, que sempre porto en el cor, per a visitar a la família i amics.

M’agradaria així culminar aquesta etapa de la meva vida des de la serenitat i la perspectiva que ofereix el temps que ha passat. Com bé saps, el 2019 et vaig comunicar la meva voluntat de retirar-me de la vida pública, i així ho continuaré fent. En aquest sentit, tant durant les meves visites com si en el futur tornés a residir a Espanya, el meu propòsit és organitzar la meva vida personal i el meu lloc de residència en àmbits de caràcter privat per a continuar gaudint de la major privacitat possible.

Soc conscient de la transcendència per a l’opinió pública dels esdeveniments passats de la meva vida privada i que lamento sincerament, com també sento un legítim orgull per la meva contribució a la convivència democràtica i a les llibertats a Espanya, fruit de l’esforç i sacrifici col·lectiu de tots els espanyols.

Sempre que et sembli bé, és el meu desig que facis pública aquesta carta, per a coneixement de tots els espanyols i en la data que estimis oportuna.

Amb la meva lleialtat, afecte i l’orgull immens que sento per tu.

El teu pare,

2. Sa majestat el rei respecta i comprèn la voluntat de sa majestat el rei don Juan Carlos expressada en la seva carta.”

Sembla que en aquest país, dient “ho sento, m’he equivocat”, no passa res. Malauradament, això no és possible per a tots els ciutadans del país.

Tags: Rei emèrit

Notícies semblants: