Comencen les obres per unir els dos tramvies de la ciutat de Barcelona per la Diagonal

Foto: Ajuntament de Barcelona

Avui s’han iniciat les obres per unir els dos tramvies de la ciutat de Barcelona per la Diagonal, el Trambaix i el Trambesòs per, en un futur tenir un sol tramvia des de Sant Feliu de Llobregat fins a Sant Adrià del Besòs que travessarà tota la ciutat de Barcelona.

En aquesta primera fase de les obres de connexió es treballarà allargant el Trambesòs entre la plaça de les Glòries i Verdaguer, fent tres noves parades, Monumental, Sicília i Verdaguer, i un intercanviador a les Glòries, que connectarà amb la xarxa de metro i bus. Es preveu que a principis del 2023 aquest tram, que es farà en set minuts, ja pugui estar en funcionament.

Les obres d’aquest tram es faran entre els carrers de Badajoz i Girona pel que afectarà la circulació i als veïns de la zona. Quan els dos tramvies actuals estiguin connectats i siguin un sol, es preveu que es dobli l’afluència d’usuaris que ara es xifra en uns 100.000 diaris i s’evitarà l’entrada a la ciutat de 12.000 vehicles al dia.

Segons publica l’Ajuntament de Barcelona, amb aquesta connexió la ciutat:

✅ Amplia la cobertura del transport públic.
✅ Redueix el vehicle privat
✅ Promou la mobilitat sostenible
✅ Menys contaminació acústica i atmosfèrica
✅ Fomenta l’equitat i la integració entre barris i municipis

A la presentació del projecte que es va fer ahir a les Glòries i donar el tret de sortida a l’inici de les obres, van ser presents el president de la Generalitat, Pere Aragonès i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i altres alcaldes de ciutats de l’Àrea Metropolitana.

Tags: Barcelona, Tramvia

Notícies semblants: