Només dues escoles de Catalunya continuaran separant els alumnes per sexe

Després que l’octubre passat el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya es reafirmés en la decisió de retirar el finançament a les escoles que fan ‘educació diferenciada’, separant els alumnes en funció del sexe, molts dels centres afectats, ja jan presentat la documentació necessària per fer el canvi i no ‘segregar’ els alumnes.

En aquell moment el conseller  Josep González-Cambray, va justificar la decisió de prendre aquesta resolució amb aquestes paraules: “Al segle XXI no hi pot haver cap escola que amb finançament públic continuï separant nens i nenes a les aules; les escoles, lliures de qualsevol mena de discriminació; la segregació per gènere augmenta els estereotips i legitima el sexisme”.

Els onze centres afectats, la major part de l’Opus que es quedarien sense finançament públic i passarien a ser centres privats, no concertats, eren: Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Camp joliu, Institució Tarragona, La Vall, La Farga i Viaró. El conseller va establir un termini perquè especifiquessin com farien el canvi i presentessin un programa educatiu basat en l’educació mixta. La majoria dels centres ho han fet, excepte dos.

Dos centres sembla que es mantenen amb la decisió de continuar fent ‘educació diferenciada’ i, per tant, deixaran de percebre finançament públic, són Viaró i Camp Joliu. No obstant això, cada cop que la Generalitat ha intentat retirar la subvenció a aquests centres, el tema ha acabat als tribunals i la justícia ha donat la raó als centres educatius obligant la Generalitat a mantenir el finançament públic.

Veurem ara si aquestes dues escoles que es mantenen fermes en aquest model d’escola basat en arguments pedagògics, continuaran guanyant la batalla als tribunals.

Tags: Escoles, segregació

Notícies semblants: