Putin traspassa els límits bombardejant un hospital matern-infantil a Mariupol (Ucraïna)

Fins i tot les guerres tenen les seves regles que sembla que Vladímir Putin ha oblidat, si és que algun cop ha tingut alguna. Ahir a la tarda les tropes russes van bombardejar un hospital matern-infantil de la ciutat de Mariupol a l’oest del país.

Esgarrifoses imatges es poden veure per les xarxes socials, les bombes van caure al jardí del centre hospitalari, provocant un enorme cràter i forces destrosses als edificis. El govern rus justifica l’atac amb l’argument que en ell feia dies que hi havia militars que havien fet fora el personal sanitari i els pacients, però en algunes de les imatges es poden veure dones embarassades  fugint en pijama i  sent ateses per les ferides del bombardeig.

Mariupol és una de les ciutats més castigades, des de fa dies no tenen electricitat, aigua ni calefacció, ni tampoc accés a aliments o medicaments. La gent que ha quedat atrapada, ja que no estan respectant l’alto el foc per poder evacuar la població a través dels corredors humanitaris, es protegeix en els soterranis, enterrant els seus éssers estimats en foses comunes.

El govern d’Ucraïna estima que sols en Mariupol en aquestes dues setmanes de guerra hi ha 1.300 civils morts. Pel que fa a aquest atac a l’hospital, la xifra de ferits és de 17 persones i de moment no ha transcendit si hi ha alguna víctima mortal, gràcies al fet que l’atac va ser al jardí.

Aquest matí els dos ministres d’assumptes exteriors dels dos països en conflicte es reuniran a Turquia, per intentar arribar a un acord que els porti a la pau, malgrat això els líders dels països europeus com Macron, no tenen moltes esperances en aquesta taula de diàleg.

Tags: Guerra, Ucraïna

Notícies semblants: