Sor Lucia Caram, el Padre Ángel, Òscar Camps d’Open Arms i un empresari de Guissona viatgen a Polònia per recollir 200 refugiats.

Sor Lucia Caram ha concedit una entrevista a Regió 7 en la que ha explicat que el pròxim dissabte viatjarà en avió fins a Polònia per recollir a 200 refugiats que han fugit de la guerra encetada per Rússia contra Ucraïna.

La religiosa del convent Santa Clara de Manresa ha anunciat que es tracta d’una operació conjunta en què viatjaran ella, el padre Ángel fundador de ‘Mensajeros de la paz‘, Òscar Camps com a responsable d’Open Arms i l’empresari de l’asseguradora DKV Seguros, Josep Santacreu fill de Guissona.

Sor Lucia Caram tot just aquesta setmana ha tornat d’un primer viatge amb cotxe per recollir sis persones (tres dones i tres adolescents). Ha fet més de 6.000 km per dur aquestes persones a un lloc segur. Aquest pròxim viatge que faran dissabte, el faran amb avió, sortiran al matí i el mateix dissabte al vespre tornaran cap a Catalunya amb 200 refugiats.

A Manresa i altres pobles del Bages es quedaran 70 ucraïnesos i ucraïneses, alguns d’ells tenen familiars o amics que els poden acollir, altres aniran a cases de les famílies que s’han ofert a la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa. De moment ja tenen famílies acollides a un pis de Manresa, un altre a Sant Salvador de Guardiola i al mateix convent de Santa Clara on viuen les religioses dominiques.

La resta de refugiats es repartiran entre Madrid canalitzat pel padre Ángel i Guissona poble de l’empresari Josep Santacreu on està establerta la comunitat d’ucraïnesos més gran de Catalunya, molts d’ells van venir fa anys per treballar a la Cooperativa del Grup Alimentari Guissona, propietària de les botigues bonArea.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de Sor Lucía Caram (@sorluciacaram)

La intenció és repetir viatges com aquest cada quinze dies, com diu Òscar Camps, volen obrir un corredor internacional aeri, mentre el seu vaixell continua fent les seves tasques de rescat al Mediterrani.

Tags: Guerra, Refugiats, Ucraïna

Notícies semblants: