Un xef català guanya el segon premi en el concurs de Millors plats asiàtics de l’Estat

Foto: Twitter @expohip

El xef català Marcel Pons ha quedat segon en el concurs ‘Asian Culinary Awards 2022′ que tria els millors plats de cuina asiàtica de tot l’Estat, concurs organitzat per UDON Asian Food. En Marcel havia treballat en El Nacional i l’Angle de Jordi Cruz i actualment és el xef de cuina del restaurant Rima de l’Hotel Mastinell de Vilafranca del Penedès.

En Marcel va presentar un plat de Noodles contemporanis elaborats a base d’albergínia xinesa amb miso, fideus, nous, edamame i bolets shitake saltats. El que ha volgut fer el xef català amb aquest plat vegà és fusionar les cuines asiàtiques i àrab i per això ha combinat els sabors de la menta amb albergínia, iogurt de coco i pasta de curri vermell.

Els participants finalistes van elaborar els seus plats aquesta setmana en el marc del HIP – Horeca Professional Expo, un certamen d’innovació en el món de l’hostaleria que es va celebrar al recinte firal IFEMA de Madrid. El jurat encarregat de triar els millors plats estava format per professionals del sector, entre ells Juan Carlos Reyes del restaurant Àbac de Barcelona.

El guanyador d’aquesta sisena edició dels ‘Asian Culinary Awards 2022′, ha estat el xef Alberto Montes del restaurant Atrio a Càceres. Montes havia treballat a diferents cuines d’elit com al Casino Castell de Peralada, MugaritzQuique Dacosta o Skina.

El cuiner extremeny va presentar un plat de ramen fusionant  elements de la gastronomia espanyola i la japonesa, al que va nomenarJapo Castizo Ramen’, que combinava els fideus ramen amb una salsa brava, carn picada, rovell d’ou, rostes i furikake. Tot presentat sota una massa feta a base d’un tubercle originari d’Àsia.

El tercer premi va ser per a Javier Andrade propietari del restaurant La Trapera a Pradoluengo (Burgos). Va presentar un plat d’escabetx anomenat Escabeche Mussel Udon‘. El guanyador del concurs va aconseguir un viatge a Àsia valorat en 3.000 euros, el segon i tercer tenien un premi de 1.000 i 500 euros respectivament.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de UDON (@udon__es)

Tags: Premis, xef

Notícies semblants: