Barcelona recupera un dels primers autobusos de la ciutat, el Tilling Stevens de 1922

Foto: Twitter @TMB_Barcelona

Ara fa poc més d’un any que TMB va presentar una iniciativa per restaurar un dels primers autobusos que va circular per la ciutat de Barcelona, el Tilling Stevens, un model dissenyat a Anglaterra que ens recorda els autobusos de Londres vermells amb dos pisos.

El Tilling Stevens va recórrer els carrers de Barcelona per primer cop l’octubre del 1922 i ara TMB amb vista a la celebració del centenari de la implantació definitiva del servei d’autobús a la ciutat, vol recuperar aquest emblemàtic autobús de dos pisos, color vermell amb una mena d’escala de caragol per pujar al pis superior.

El procés de restauració del Tilling Stevens, propietat de la Fundació TMB, està molt avançat, procés que han fet partint de les dues parts separades que es guardaven, el xassís i la carrosseria així com el motor original que estava en bon estat i altres elements que encara estan en bones condicions.

El Tilling Stevens va ser un vehicle innovador pel seu temps, amb un motor ‘petrol-elèctric’, precursor dels actuals híbrids que funcionen amb uns conceptes teòrics semblants, les rodes massisses i el volant del conductor a la dreta. Quan acabi el procés de restauració que està en la seva fase final per recuperar el seu aspecte original, el Tilling Stevens tornarà a circular pels carrers de Barcelona com ara fa cent anys.

També us pot interessar:

El primer cotxe de motor de la Península el va construir un enginyer català.

Tags: Barcelona, Bus

Notícies semblants: