Com escalfar la llar sense calefacció ni estufes en 20 minuts

En els darrers mesos els preus de la llum s’han disparat de forma desorbitada, cosa que fa que moltes famílies busquin alternatives a la calefacció per estalviar en la factura d’energia i en el pitjor dels casos opten per no engegar-la perquè no poden pagar-la.

Darrerament, es tornen a veure a les botigues aquelles bosses de goma que s’omplien d’aigua calenta i que feien servir els nostres avis. Una bona alternativa per les estones que estem asseguts al sofà veient la televisió, escoltant música o llegint un llibre, una manta i una bossa d’aigua calenta ens permetrà tancar la calefacció una estona i així estalviar.

Un truc de fa anys per escalfar una habitació en tan sols 20 minuts, s’ha fet viral per les xarxes socials aquests dies, a causa de l’augment dels preus de la llum. Amb aquest sistema podrem escalfar una habitació de 10-12 m² en uns 20 minuts aconseguint una temperatura estable durant unes 5 hores amb un cost de pocs cèntims.

Què necessitem per muntar l’estufa?

🕯  4 espelmes de te
🕯  Un test de fang
🕯  Una safata de forn
🕯  Un protector per no cremar la taula o el terra

El sistema és molt fàcil posar les quatre espelmes en la safata, encendre-les i cobrir-les amb el test de fang. Veurem com ràpidament la temperatura del test va augmentant i dispersant-se per l’habitació. Recordeu posar el protector a sota que pot ser una làmina de fusta.

 

Aquí teniu un altre sistema molt més elaborat i més decoratiu. Un consell, si posem espelmes d’olor, a més aconseguirem perfumar l’habitació

Tags: Calefacció, Estufa, Llum

Notícies semblants: