Un altre emblemàtic i centenari comerç de Barcelona en perill de tancament pel preu del lloguer

Sombrereria Mil – Foto: Barna Centre

L’emblemàtica ‘Sombrereria MIL’ del carrer de Fontanella de Barcelona, podria tancar d’aquí a tres anys a causa de l’augment en el preu del lloguer, problema de molts dels establiments centenaris del centre de la ciutat.

La barreteria més antiga de Barcelona amb un segle i mig d’història, va començar la seva trajectòria l’any 1856 al carrer d’Hospital de la Ciutat Comtal, de la mà de Tomàs Antonés, d’origen italià que es va establir a la ciutat per vendre barrets de producció pròpia i altres importats de l’estranger.

L’any 1917 es van traslladar al carrer de Fontanella, 20 on actualment treballen la quarta i quinta generació, oferint als seus clients les més prestigioses marques de barrets del mercat i les seves pròpies. Els seus productes s’elaboren de forma artesanal en el seu taller, com ho feien els seus avantpassats.

Segons informa Betevé, la continuïtat del negoci en el carrer Fontanella està en perill per culpa del lloguer del local. Tenen contracte d’arrendament fins al 2025, però els propietaris per renovar-lo els hi demanen un 50% més de lloguer, uns 16.000 euros mensuals, preu que no podran pagar, malgrat que el negoci està funcionant.

Estan en negociacions amb els propietaris de l’edifici, amb l’ajuntament i partits polítics, però no tenen massa esperances en què puguin continuar en el local que davant mateix té un altre negoci quasi centenari, la ‘Casa de l’Estilogràfica’ des de 1938.

Coneguem una mica aquest emblemàtic local de Barcelona, la casa on Rober de Niro compra els seus barrets des de fa anys.

Tags: CN Barcelona, tancament locals

Notícies semblants: