El senzill truc perquè les sardines no facin pudor quan les cuinem.

Les sardines són un dels peixos que més propietats beneficioses tenen per a la salut. Com tots els peixos blaus són riques en àcids greixos omega-3, elements essencials per un bon funcionament del nostre organisme, aquests àcids nosaltres no els produïm per nosaltres mateixos, els hem d’obtenir a través de la ingesta d’aliments.

La Fundació Espanyola de Nutrició (FEN) estableix que la sardina “gairebé cobreix el 100% dels objectius nutricionals recomanats per a la ingesta diària de la població”. És una font de vitamines D, A, B1, B12 i B6, que afavoreix l’absorció del calci que es fixa en els ossos, a més de complir una funció clau pel sistema cardiovascular, nerviós, muscular i immunitari.

Malgrat tots aquests beneficis que ens aporta el consum de sardines, molta gent no acostuma a comprar-les per la pudor que fan quan les cuinem. Sempre ens queda la casa amb aquella olor de sardines força desagradable. Avui us volem explicar un senzill truc que hem vist al compte d’Instagram de Mercats de Barcelona on la Núria Costa de la Peixateria Núria del Mercat de Lesseps ens diu com fer-ho.

La Núria comença el vídeo fent promoció del peix de roca i del congre, uns peixos força econòmics i molt bons per a la salut. Per acabar ens parla de la sardina, amb aquestes paraules:

“El que voldria explicar és un truc per potenciar una mica la sardina, que és un peix d’aquesta temporada. Hi ha molta gent que no agafa sardina, tot i que té Omega 3, que és superimportant, per la pudor que deixa a la casa la sardina”.

“Tinc un truc perquè això no passi, i convido la gent a provar-ho, perquè la sardina és un peix que està quedant obsolet i és molt bo”.

“Per tal que no faci pudor la casa només cal tallar la cua de la sardina. Així la pots fer fregida, o a la planxa. Us convido a provar-ho, perquè cada vegada la gent menja menys sardina pel tema de la pudor, i està eliminat. I us asseguro que està comprovat”.

La Núria ens assegura que amb el senzill fet de tallar-li la cua, ja no faran pudor quan les cuinem. Escoltem-la!


També us pot interessar:

https://www.magradacatalunya.cat/2018/07/29/recepta-de-cuina-com-es-fa-sardines-en-escabetx/

Tags: Sardines, Truc

Notícies semblants: