L’actriu Carme Elías anuncia que pateix Alzheimer.

Foto: Twitter Brain Film Fest @brainfilmfest

L’actriu barcelonina Carme Elías i Boada, va anunciar ahir en el transcurs del Brain Film Fest on va ser guardonada amb el Premi Especial, que pateix Alzheimer. L’actriu explica que fa uns tres anys va començar a notar alguns símptomes d’aquesta terrible malaltia quan estava rodant una pel·lícula, malgrat que ella físicament es trobava bé va decidir consultar als metges.

Va ser un temps de recorregut per diferents especialistes, sense arribar a un diagnòstic concret, fins que “arriba a innombrable paraula Alzheimer”. “De sobte tot s’atura i saps que et dirigeixes cap al no-res.”

La Carme ha iniciat el seu discurs amb aquestes paraules:

“Aquí estem, doncs res, que m’han diagnosticat aquest Alzheimer”. Per continuar dient que és “testimoni d’una malaltia que no té marxa enrere, encara. Que no té cura pal·liativa, encara. Que et tanca a casa. Que no té esperança de recuperació, encara. Que et roba l’ésser. Que significa un després desconegut en la vida de qui el pateix.”

Carme Elías de 71 anys, va començar la seva trajectòria professional a l’Institut del Teatre de Barcelona. L’any 1974 interpreta ‘La señorita Julia dirigida per Adolfo Marsillach. El seu pas al cinema el fa amb ‘L’Orgia’ de Francesc Bellmunt. A la televisió la vam poder veure en sèries com ‘Anillos de Oro‘ o ‘Turno de Oficio‘.

Amb una àmplia carrera en cinema, televisió i teatre durant aquests darrers quaranta anys, ha estat reconeguda amb un Goya a la Millor Actriu Protagonista per ‘Camino’, l’any 2009 i el Premi Gaudí d’Honor, l’any passat.

En el certamen que es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, l’actriu ha estat acompanyada per la Fundació Pasqual Maragall amb qui està en permanent contacte. La memòria és una cosa fonamental pels actors i actrius, ara la Carme es veu obligada a deixar de treballar, però està fent un documental amb Claudia Pinto, on explicarà com ha anat el procés des que es va començar a notar alguna anomalia i on també farà un repàs de la seva trajectòria professional.

Tags: Alzheimer, Carme Elias

Notícies semblants: