Les noves normes de trànsit que entren en vigor avui i les seves sancions

📆 A partir d’avui entren en vigor les noves normes de trànsit, algunes noves i altres endureixen les sancions derivades del seu incompliment. Aquestes són les principals novetats de la nova Llei de Trànsit.

✳ Conduir amb el mòbil a la mà encara que estigui apagat o no es faci servir: Multa de fins a 500 euros i pèrdua de 6 punts. Es rebaixa a 3 punts si s’usa el mòbil, però no es té a la mà. Fins ara la multa era de 200 euros i 3 punts de sanció.

✳ No respectar la distància d’1,5 metres en avançament a ciclistes en carreteres: 6 punts de pèrdua, fins ara eren 4.

Llençar cigarretes per la finestra o qualsevol altre objecte susceptible de provocar un incendi: 6 punts de sanció, fins ara eren 4.

✳ No dur el cinturó de seguretat, sistemes de retenció infantil, casc i altres elements de protecció o dur-los mal posats: 4 punts de sanció, fins ara eren 3.

✳ Portar al cotxe detector de radars o cinemòmetres: Multa de 200 euros i pèrdua de 3 punts. Fins ara només se sancionava si s’utilitzaven, ara només pel fet de dur-los al cotxe.

✳ Circular amb un mòbil al casc: Pèrdua de 3 punts.

✳ S’elimina la possibilitat de sobrepassar els 20 km/h en avançaments en carreteres d’un carril per sentit.

✳ Incomplir les normes sobre l’auxili en vies públiques: 500 euros de multa.

✳ Emprar dispositius d’intercomunicació no autoritzats en l’examen de conduir: 500 euros i hauran d’esperar sis mesos per tornar-se a presentar.

Casc obligatori pels conductors de patinets elèctrics.

Per recuperar tots els punts perduts caldrà estar dos anys sense cometre cap infracció. Si es fa el curs de conducció segura, es concediran dos punts extra, amb un màxim de 15.

✳ A partir del juliol els vehicles de transport de viatges hauran de dur alcoholímetres d’antiarrencada. El seu incompliment se sancionarà amb multa de 500 euros.

Tags: NOrmes, Trànsit

Notícies semblants: