La Universitat de Barcelona serà un referent mundial en la fabricació d’òrgans i teixits

La Bioimpressora 4D – Foto: Universitat de Barcelona

El Centre per a la Producció i Validació de Teràpies Avançades (Creatio) depenent de la Universitat de Barcelona adquirirà una Bioimpressora 4D guiada per làser per a la fabricació de teixits i òrgans  per  l’aplicació en clínica. Serà una de les primeres del món. D’aquesta manera la UB es convertirà en un referent a escala mundial en la recerca traslacional  en enginyeria de teixits. L’adquisició d’aquesta Bioimpressora es farà gràcies al finançament de 999.604 euros del Ministeri de Ciència i Innovació.

Un cop estigui en marxa es podran fabricar teixits humans mitjançant la combinació de biomaterials i cèl·lules, és l’anomenada enginyeria de teixits, que ha suposat una gran revolució en el sector biomèdic. El director de Creatio, Josep M. Canals, destaca la importància d’aquesta adquisició que estarà en ple funcionament a mitjans d’aquest any.

“Actualment, la medicina regenerativa i l’enginyeria de teixits està fent grans avenços per produir teixits i òrgans al laboratori, però cal fer un pas més cap a la clínica perquè es puguin trasplantar a humans. La nova Bioimpressora que s’ubicarà a les instal·lacions de Creatio, permetrà avançar molt en les aplicacions de medicina regenerativa en moltes malalties, que van des de la regeneració de pell fins a les estratègies de regeneració del sistema nerviós”.

El rector de la UB, Joan Guàrdia, afirma que “la innovació forma part de l’ADN de la Universitat de Barcelona”. Amb aquesta Bioimpressora que de moment només hi ha una altra a tot el món ubicada a Marsella (França), la UB es posiciona al capdavant a escala mundial en la medicina regenerativa de teixits.

Foto: Universitat de Barcelona

La Bioimpressió 4D de teixits.

Tags: Investigació, Universitat Barcelona

Notícies semblants: