Mor Luis Roldan, l’exdirector de la Guàrdia Civil protagonista d’una rocambolesca fugida de la justícia als anys noranta.

Luis Roldan l’exdirector de la Guàrdia Civil de 78 anys ha mort aquesta passada nit a un Hospital de Saragossa on estava ingressat des de feia unes setmanes, just dos mesos després de la mort de la seva dona, d’origen rus.

Luis Roldan va protagonitzar l’any 1994 una de les fugides de la justícia més històriques de l’Estat, després d’obrir-se diligències per les seves activitats delictives aprofitant-se del càrrec de director de la Guàrdia Civil, va fugir del país amb destinació a algun país de l’Orient. Finalment, va ser detingut a l’aeroport de Bangkok (Tailàndia) el 27 de febrer del 1995.

Un cop a Espanya va ser jutjat per l’Audiència Nacional per malversació de fons públics, suborn, frau fiscal i estafa, delictes pels quals va ser condemnat a 28 anys de presó. Després del recurs presentat al Suprem, aquest tribunal va augmentar la condemna a 31 anys de presó.

Amb anterioritat havia estat regidor de l’Ajuntament de Saragossa pel PSOE, més tard va ocupar la delegació del Govern de Navarra, fins que el govern de Felipe González el va nomenar director de la Guàrdia Civil, lloc que va aprofitar per enriquir-se il·lícitament.

Descansa en Pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Luis Roldan, Morts

Notícies semblants: