Ada Colau es planteja abaixar el preu de la T-Usual en un 50%

Segons el que ha avançat l’Institut Nacional d’Estadística (INE) l’IPC d’aquest mes de març es podria situar en un 9,8%, un augment de dos punts amb relació al mes de febrer que va quedar fixat en un 7,6%. La pandèmia, els preus de l’energia i la guerra oberta de Rússia contra Ucraïna, han fet que els nivells es disparin com no ho havien fet des del 1985.

En aquest entorn de crisi, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau en una entrevista que ha concedit aquest matí al programa ‘Els Matins’ de TV3, ha plantejat l’opció de rebaixar el preu de la T-Usual, el bitllet de transport més utilitzat. L’alcaldessa parlava de fer una reducció del 50% durant tres mesos, tal com ho ha fet Alemanya.

També ha volgut deixar clar que ella no té la competència per si sola per poder prendre aquesta decisió, ja que depèn de l’Autoritat del Transport Metropolità, entitat que està en mans de La Generalitat en un 50%, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en un 25% i de l’Ajuntament de Barcelona en un altre 25%. Per aplicar aquesta mesura extraordinària i temporal, s’hauria de tenir el consens de les tres institucions.

🎟 La T Usual és el títol de transport que permet fer viatges il·limitats durant un mes. El preu varia en funció de la zona d’aplicació.

💶 1 Zona   –  40 €
💶 2 Zones –  53,85 €
💶 3 Zones –  75,60 €
💶 4 Zones –  92,55 €
💶 5 Zones – 106,20 €
💶 6 Zones – 113,75 €

A Alemanya han pres la mesura de rebaixar durant tres mesos els bitllets mensuals del transport de rodalies fins al 10% del cost actual. El bitllet mensual quedarà en 9 euros, quan ara costa 90 euros.

Tags: Ada Colau, T-Usual

Notícies semblants: