El primer vehicle de l’Estat que funciona 100% amb hidrogen s’està desenvolupant a Catalunya

L’empresa Evarm de Sant Boi de Llobregat dedicada a la conversió de vehicles professionals a combustibles alternatius com el gas natural, gas liquat o hidrogen, ha creat el primer vehicle de tot l’Estat que funciona 100% amb hidrogen.

Ahir van fer la presentació del vehicle que està a punt per a la seva homologació amb previsió que pugui introduir aquesta tecnologia en el mercat al llarg de l’any vinent. L’empresa ha anunciat que construiran una planta d’assemblatge de 3.000 m² per aquest projecte, creant 30 llocs de treball qualificat.

El CEO d’Evarm, Xavier Ribas afirma que es tracta d’una “solució innovadora i factible”, que permetrà convertir vehicles industrials perquè no generin emissions de gasos nocius, una solució més fàcil que la que poden oferir altres alternatives com la tecnologia elèctrica.

Després de quatre anys treballant en el procés d’Investigació i Recerca, el prototip ja està a punt per a la seva homologació. Per aquest projecte Evarm ha obtingut un ajut de 200.000 euros d’ACCIÖ (L’Agència per la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya) i la col·laboració d’un centre tecnològic de Corea del Sud.

Per desenvolupar aquesta tecnologia, l’empresa ha adaptat la línia motriu del vehicle, és a dir, el sistema de propulsió, el motor, el sistema de gestió de l’hidrogen i ha incorporat el sistema d’emmagatzematge d’hidrogen. Part de la fabricació es farà a la nova planta de Sant Boi i altres components es derivaran a altres empreses proveïdores.

Es preveu que l’any vinent es comenci a actuar amb vehicles industrials, aplicant aquesta tecnologia als primers camions que tindran una autonomia de dos dies de feina.

Tags: Empresa

Notícies semblants: