Dos nens morts i desenes d’intoxicats a França per menjar pizza de la marca Buitoni

Les autoritats sanitàries franceses han obert una alerta alimentària pel consum d’una pizza congelada de la marca italiana Buitoni, després que segons les anàlisis fetes podria ser la responsable de la mort de dos infants de set anys i desenes d’intoxicats. Es tracta de la pizza Fraîch’Up de la citada marca, que no es ven en territori espanyol.

La investigació es va iniciar a principis d’any, després de detectar casos greus de la síndrome urèmica hemolítica (SUH), que afectava principalment a nens petits. Després de diferents anàlisis epidemiològiques, microbiològiques de i traçabilitat van poder vincular el SUH amb el consum d’aquesta pizza.

La massa de la pizza podria haver-se contaminat amb el bacteri Escherichia coli (E. coli), que encara que sovint tan sols provoca símptomes lleus com diarrea, en altres casos pot resultar molt greu, com en els dels dos infants morts.

A finals de març s’havien detectat casos en tot el país entre menors d’edat de les regions de:

🟣  Alts de França – 16
🟣  Nova Aquitània – 11
🟣  Països del Loira – 10
🟣  Illa de França – 9
🟣  Bretanya – 7
🟣  Gran Est – 5
🟣  AuverniaRhône-Alps – 4
🟣  Provença-Alps-Costa Blava – 3
🟣  Borgonya-Franco-Condado – 2
🟣  Normandia – 2
🟣  Occitània – 2

Les autoritats sanitàries han demanat que les persones que tinguin aquesta pizza a casa, s’abstinguin de consumir-les i les llencin. Si algú detecta alguna pizza Fraîch’Up de Buitoni en algun establiment que ho comuniquin. La marca italiana ja va començar a retirar-les del mercat el passat 18 de març.

Les autoritats també recomanen que si algú ha consumit aquesta pizza molt popular a França, visitin un centre mèdic si noten algun d’aquests símptomes: diarrea, dolor abdominal o vòmits, fatiga, pal·lidesa o problemes per orinar.

Tags: Buitoni, Morts, Pizza

Notícies semblants: