Com obrir la porta del cotxe per evitar accidents i que ens multin

Diàriament, ens enfrontem amb situacions de perill quan circulem amb vehicles per les nostres ciutats, un d’ells en el que no posem gaire atenció, és la forma en què obrim la porta del cotxe quan ens aturem. Aquest senzill gest que la majoria de conductors fem amb la mà esquerra pot comportar un perill per a bicicletes, patinets o motocicletes que circulen entre els cotxes i poden topar amb la porta del nostre cotxe.

Les autoritats recomanen que l’obrim sempre amb la mà contrària a la de la porta, en el cas dels conductors amb la dreta i els acompanyants amb l’esquerra, aquest senzill truc ens obliga a mirar al costat on veurem pel retrovisor o a simple vista si tenim un vehicle al costat, evitant així un possible accident.

Aquest sistema es coneix com ‘obrir la porta a l’holandesa’, segons assegura la Guàrdia Civil en el seu perfil de Twitter “És la manera més segura de baixar del cotxe amb seguretat”. Segons les normes de la Direcció General de Trànsit (DGT), obrir la porta del cotxe sense mirar o amb el vehicle en marxa pot ser motiu de sanció amb una multa de fins a 260 euros, encara que no perdrem cap punt del carnet, evitarem accidents.

“Es prohibeix portar obertes les portes del vehicle, obrir-les abans de la seva completa immobilització i obrir-les o baixar-se’n sense haver-se cerciorat prèviament que això no implica perill o entorpiment per a altres usuaris, especialment quan es refereix a conductors de bicicletes”. Afirma la DGT.

Tags: Multes

Notícies semblants: