Ferran Adrià s’endinsa en el món dels NFT de la mà de Telefònica

El xef barceloní Ferran Adrià s’ha iniciat en el món dels NFT de la mà de Telefònica. Per entendre una mica més aquest món, començarem fent una breu explicació del que és un NFT. Les sigles NFT responen a ‘Non Fungible Token’ que traduït al català seria ‘Fitxes no fungibles’. Es tracta d’un certificat digital d’autenticitat, basat en la tecnologia ‘blockchain’ (cadena de blocs).

Aquest certificat atorga la propietat d’un bé no fungible, aquell que no es consumeix amb el seu ús i que no és substituïble. Els NFT certifiquen l’autoria d’una obra digital i la propietat creant un contracte intel·ligent entre el comprador i l’artista o propietari. L’exemple més concret són les obres d’art on tan sols hi ha peça única, es poden fer reproduccions, però només hi ha un original.

Es poden registrar NFT de tot el que ens imaginem, des d’imatges fins a cromos passant per mems o gifs, tot el que es pugui enregistrar digitalment es pot convertir en un NFT que es poden arribar a vendre per quantitats impensables. Fa un any un arxiu en format JPG ‘Everydays – The First 5.000 Days‘, de l’artista digital Mike Winkelmann, conegut com a ‘Beeple‘, va vendre la seva obra per 69,3 milions de dòlars.

‘Everydays – The First 5.000 Days’ de Beeple.

Ara en Ferran Adrià s’endinsa en aquest món amb el suport de Telefònica que ha presentat una col·lecció de dibuixos del xef en format NFT que seran venuts en el metavers. Són 114 NFT’s de dibuixos sobre la Teoria de l’evolució culinària, que Adrià va fer l’any 2013 i que han estat exposats en prestigioses galeries d’art de Nova York, Miami, Buenos Aires o Madrid.

Telefònica ha creat un entorn en 3D on es reprodueix l’espai d’El Bulli 1846, que està previst obri a l’estiu del 2023, en el que seran exposats els dibuixos originals d’aquests NFT de Ferran Adrià. Els NFT es podran comprar en la web de la fundació del Bulli (elBullifoundation) o en OpenSea. Tots els beneficis que s’obtinguin de la venda es destinaran a la fundació del xef català.

Els NFT dels dibuixos de Ferran Adrià es venen a 0,185 ethers (la moneda virtual Ethereum), que avui equival a 548,69 euros (1 ether = 2965,90 €). La compra d’un NFT donarà accés en exclusiva al museu abans de la inauguració d’elBullifoundation a Cala Montjoi a Roses i dret preferent per l’adquisició de la pròxima col·lecció que surti.

Podeu fer un passeig pel nou espai elBullifoundation i veure els NFT 👉 aquí.

Tags: Ferran Adrià, NFT

Notícies semblants: