El millor Pa de Sant Jordi 2022 – Sabeu qui va ser el creador d’aquesta elaboració tan popular?

Foto: Wikipedia

Com cada any quan arriben aquestes dates, la plataforma Panàtics amb el suport del Gremi de Flequers de Barcelona organitza el concurs per triar el Millor Pa de Sant Jordi. Més de 50 forners i pastissers, tant professionals com estudiants s’han presentat a la cinquena edició d’aquest concurs organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer de Panàtics el passat dia 20 en l’Estació del Nord de Barcelona.

El jurat format per reconeguts professionals i professors de les escoles de flequers de Catalunya van triar com a Millor Pa de Sant Jordi 2022 el fet per Pau Carranza de la Pastisseria Larrosa de Flix a la Ribera d’Ebre. En segona i tercera posició van quedar: David Hernández de Montserrat Forners de Barcelona i Emili Feliu del Forn Sant Josep de Barcelona.

Aquest any al guanyador se l’entregava el Primer Premi Eduard Crespo, en record del creador del Pa de Sant Jordi que malauradament ens va deixar el passat mes d’agost. Eduard Crespo era la tercera generació d’una família de flequers molt reconeguts a la ciutat de Barcelona, la Fleca Balmes. Una de les bases del concurs és que els pans que es presentessin havien de ser elaborats amb la recepta original del seu creador.

Encara que molts de nosaltres tinguem en la ment que el Pa de Sant Jordi és un pa típic que totes les fleques i pastisseries del nostre país elaboren des de fa molts anys per celebrar aquesta diada tan especial per a nosaltres, la realitat és que és una tradició força recent. Va ser Eduard Crespo el creador l’any 1988, però que en aquests 34 anys d’existència s’ha fet molt popular.

Els tres ingredients especials que té el Pa de Sant Jordi per crear els colors de la senyera són: les nous, el formatge i la sobrassada. 👇 Així l’elabora en Pau Carranza, el guanyador d’aquest any.

Tags: Pa de Sant Jordi, Premis

Notícies semblants: