Investigadors catalans descobreixen un anticòs capaç de frenar l’expansió del càncer.

Un equip d’investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona ha descobert un anticòs capaç de frenar el creixement de les cèl·lules que provoquen la formació del càncer i la seva expansió. L’anticòs al qual han nomenat comercialment Petosemtamab està en fase d’estudi i un dels avantatges que presenta és que no afecta les cèl·lules sanes com altres tractaments administrats als pacients amb càncer.

Durant l’assaig clínic es van fer proves amb pacients de càncer avançat que havien estat sotmesos com a mínim a dos tractaments diferents. Tres dels set pacients van tenir una remissió parcial i un altre una remissió completa, però en tots els casos sotmesos a la prova es va reduir el tumor. El Petosemtamab ha resultat efectiu en les proves al laboratori en diversos models de tumors de cap, coll, estómac i esòfag.

En aquest important estudi liderat pel doctor Eduard Batlle han participat, entre altres, Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge i Xenopat. L’estudi ha estat publicat en la revista ‘Nature Cancer‘.

Tags: Càncer, descobriments

Notícies semblants: