Dues fotografies de Catalunya en el Top Ten d’un concurs de fotografia d’àmbit europeu.

Foto: Carme Molist – Europhotometeo 2022

Europhotometeo és un concurs de fotografies d’àmbit europeu que recullen fenòmens meteorològics. En l’edició d’enguany una espectacular fotografia del cel ennuvolat durant una posta de sol a Manlleu, realitzada per Carme Molist, ha quedat en segona posició. En primera posició trobem una fotografia feta per José Antonio Quirantes que va captar un gegantesc Cumulonimbus sobrevolant enmig de dos molins d’Utiel al País Valencià.

En setena posició s’ha colat una fotografia feta per Lluís Salvà des del Turó de la Rovira en la qual podem veure una espectacular vista de Barcelona amb un llamp i una mànega d’aigua sobre el mar de la ciutat.

Des de l’any 2009 l’EMS (European Meteorological Society) en col·laboració amb l’AME (Societat Espanyola de Meteorologia) organitzen aquest concurs fotogràfic sobre fenòmens meteorològics. El jurat està format per tots els presidents de les societats membres de l’EMS.

El Top Ten d’Europhotometeo 2022

1. José Antonio Quirantes: Utiel – País Valencià

2. Carme Molist:  Manlleu – Catalunya

3. Tomáš Havrda: Žernov – Txèquia

4. Jaroslav Fous: Krušné hory, Klínovec – Txèquia

5. Tanner Schaaf: Ashby, Minnesota – Estats Units

6. Hocman Puiu: Petrila – Romania

7. Lluís Salvà: Barcelona – Catalunya

8. Imanol Zuaznabar: La Palma – Canàries

9. Tomáš Novotný:  Ještěd a prop de Liberec – Txèquia

10. Carlos Blanco Fernandez:  Alt de Gamoniteiro – Astúries

10. Nicolai Brügger: Füssen – Alemanya

Fotografies dels autors publicades a EMS (European Meteorological Society)

Trobareu més informació de les fotografies guanyadores en l’Europhotometeo 2022 👉 aquí

Tags: Concurs fotografia

Notícies semblants: