Les Festes de Gràcia es podrien quedar sense el Concurs de Carrers Guarnits.

La nova presidència del Patronat de la Fundació Festa Major de Gràcia ha decidit sotmetre a votació si s’elimina, es manté o canvia de format el Concurs de Carrers Guarnits que cada any premia la millors decoracions que fan els veïns i veïnes dels carrers de la Vila.

La nova presidenta Lina López vol introduir canvis en la celebració de les Festes de Gràcia i aquesta és la més rellevant, decidir com es farà el concurs que tants anys d’història té o si se suprimeix.

 

Les opcions que se sotmetran a votació són:

1 – Mantenir el concurs com fins ara
2 – Premiar només 10 carrers i fer una menció especial
3 – Eliminar el concurs

El que sí que quedar clar és que els carrers es guarniran igualment, només està pendent el tema del concurs. La votació entre els veïns i veïnes de la Vila se celebrarà el pròxim mes de juny, encara que no hi ha data prevista. Durant aquests mesos es faran debats i xerrades al barri per tractar el tema i que la gent estigui informada.

Aquesta idea va sorgir arran de la pandèmia que va veure suspès el concurs d’aquests dos anys passats, llavors la gent de la Vila va poder treballar sense la pressió del que representa el concurs. Si s’elimina desapareixerà la competitivitat i la pressió que significa voler quedar guanyadors. Si definitivament la ciutadania opta per suprimir el concurs, cosa que sembla poc probable, desapareixerien aquelles aglomeracions de gent en els carrers premiats.

Aquest any si la situació epidemiològica continua com fins ara, la Festa Major de Gràcia, amb concurs o sense, tornarà a la normalitat, sense restriccions per la pandèmia de la Covid-19.

Tags: Festes de Gràcia

Notícies semblants: