Destrossen totes les tombes d’un cementiri del Bages i escampen les restes dels difunts.

Un vell cementiri del petit poble d’Aguilar de Segarra al Bages ha quedat destrossat. Uns desconeguts han trencat les làpides, profanant els nínxols, escampant i barrejant les restes de les persones enterrades. Aquest cementiri que no està en el poble, sinó dalt d’un turó en una zona de no gaire pas, està en desús des de fa uns cinquanta anys.

Segons declaracions de l’alcalde del poble a TV3, Pere Aliaguilla, han fet una destrossa, trencant-t’ho tot, obrint les caixes i escampant les restes. Es pensa els autors d’aquesta barbàrie, buscaven alguna persona enterrada amb joies i com que no van trobar res es van acarnissar amb les restes dels difunts.

L’Ajuntament estava en converses amb el Bisbat de Vic per tal de traslladar els difunts d’aquest vell cementiri al cementiri municipal ubicat en un altre poble. Ara ho faran, però les restes que estan escampades fora dels nínxols o tombes no es podrà saber a qui pertanyen i hauran de ser enterrats en una fosa comuna. Només es podran enterrar per separat les restes que encara van quedar dins els nínxols.

Els veïns del poble estan molt afectats per aquesta notícia, sobretot els que tenen familiars allà. Segons un estudi elaborat per l’Associació Coemeterium i l’Observatori del Paisatge a la regió central de Catalunya hi ha 66 cementiris abandonats.

Tags: Cementiris

Notícies semblants: