Dues pizzeries catalanes entre les 10 millors del món.

Com cada any 50TopPizza, la Guia de les millors Pizzeries del món actualitza la seva llista, valorant les elaboracions dels establiments tenint en compte a més de la pizza, la sostenibilitat dels locals utilitzant productes de proximitat, ingredients de temporada, el servei als clients, l’espai i el maridatge.

Segons tots aquests aspectes, en el rànquing de les 50 millors pizzeries del món d’aquest any, dues són catalanes entrant en el Top Ten. En cinquena posició tenim Sartoria Panatieri de Barcelona i en desena La Balmesina, també de Barcelona.

Pel que fa a Sartoria Panatieri del carrer Encarnació, va obrir el 2018 de la mà de Rafa Panatieri, un brasiler d’origen italià que ha treballat en alguns dels millors restaurants del món. Va formar part de l’equip dels germans Roca fins que ara fa quatre anys conjuntament amb el madrileny Jorge Sastre van obrir la seva pizzeria que ara ha obtingut el seu reconeixement.

Les masses estan elaborades amb farines ecològiques, amb fermentacions lentes i ingredients de proximitat. Una de les que més èxit té entre les que ofereix la carta de Sartoria Panatieri, és la marinera elaborada amb anxoves del Cantàbric, tomàquet, escarola i olives negres.

La Balmesina del carrer Balmes, és una de les clàssiques que apareix en molt bona posició en tots els rànquings de pizzeries, considerada una de les millors d’Europa i guanyadora del premi a la Millor Pizza Napolitana d’Espanya l’any 2021. La Balmesina és un restaurant italià especialitzat en pizzes que també elaboren amb farines ecològiques, deixant fermentar la massa durant 72 hores.

Les millors pizzes del món 2022

1. Pepe Pizzeria – París (França)
2. Hermanos Figurado – Madrid (Madrid)
3. 50 Kalò Londres – Londres (Regne Unit)
4. Baest – Copenhague (Dinamarca)
5. Sartoria Panatieri – Barcelona (Catalunya)
6. Via Toledo Enopizzería – Viena (Àustria)
7. Pizza Zulú – Fürth (Alemanya)
8. La Piola Pizza – Brussel·les (Bèlgica)
9. Kytaly – Ginebra (Suïssa)
10. La Balmesina – Barcelona (Catalunya)
36. Oro de Nápoles – Tenerife (Canàries)
42. Demaio – Bilbao (País Basc)

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida de La Balmesina (@la_balmesina)

Tags: Millors Pizza

Notícies semblants: