CaixaForum instal·larà a Barcelona el primer bosc vertical amb arbres en suspensió del món.

Així serà el bosc amb arbres en suspensió. Foto: Twitter @CaixaForum_CAT

La ciutat de Barcelona comptarà a finals d’aquest any amb un bosc vertical amb 22.000 plantes i 15 arbres de grans dimensions en suspensió que s’instal·larà en el Palau de la Metal·lúrgia de la Fira de Montjuïc. El projecte que té una inversió d’un milió d’euros que serà sufragat per CaixaForum amb motiu de la celebració del seu vintè aniversari.

Aquest serà el primer bosc vertical amb arbres en suspensió del món que CaixaForum vol regalar a la ciutat de Barcelona. Una façana de 535 m², 220 m² de tancaments just a l’entrada del Palau de la Metal·lúrgia es veurà recoberta de plantes i arbres, formant un autèntic bosc, un pulmó verd per a la ciutat de 12 metres d’altura i 50 metres d’amplada.

Quaranta espècies de plantes que han estat triades no només tenint en compte l’aspecte estètic, sinó buscant la millora del medi ambient de la ciutat. S’han escollit espècies que afavoreixin la nutrició de les abelles i papallones que tenen un paper fonamental en la pol·linització. També s’ha pensat en les aus instal·lant espècies que donen fruits a l’hivern que és quan més dificultat tenen les aus per trobar aliments o amb els insectes per controlar les plagues.

El paisatge serà canviant en les diferents estacions de l’any, com els nostres boscos. Plantes com la sàlvia, la lavanda o el gessamí donaran color i olor en primavera. Oliveres, garrofers o avellaners estaran en suspensió sobre unes jardineres.

Aquest bosc vertical a més vol tenir un vessant educatiu, servirà per veure en plena ciutat com els boscos canvien en les diferents estacions de l’any. Les arrels estaran a la vista pel que podrem observar aquella part dels arbres que mai veiem per estar sota terra. A través d’un codi QR que estarà disponible a la façana verda, podrem conèixer conceptes com l’arrelament que relaciona la història vegetal i la humana i també descobrirem informació sobre el primer bosc vertical amb arbres en suspensió del món.

El disseny del bosc anirà a càrrec de Babilon, empresa de jardineria vertical i cobertes verdes amb col·laboració de l’Obrador Arquitectura i Paisatge, Vidal i Solanes Arquitectes i Most Enginyers.

Tags: Barcelona, Bosc vertical, CaixaForum

Notícies semblants: