Restablert el servei de Ferrocarrils entre Sant Boi i Molí Nou. Les possibles causes de l’accident.

Foto: Twitter @FGC

Aquesta matinada s’han acabat les tasques de retirada dels trens que van col·lidir el passat dilluns entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou de Ferrocarrils de la Generalitat i des d’aquest matí a les 5 el servei torna a funcionar amb normalitat.

Els Mossos d’Esquadra continuen amb la investigació per esbrinar les causes que van fer descarrilar un dels vagons del tren de mercaderies que transportava potassa i que va provocar el xoc del tren de passatgers que circulava per l’altre via. En l’accident va morir el maquinista, un jove de vint-i-nou anys de Martorell i 83 persones van resultar ferides, cap d’elles de gravetat.

Segons TV3 una de les possibles causes podria ser l’excés de velocitat del tren de mercaderies en la zona on es va produir l’accident. RAC1 ha avançat aquest matí que el tren de mercaderies circulava a 44 km/h en el tram que estava limitat a 30 km/h perquè s’estaven fent unes tasques de manteniment. El conseller de Territori, Jordi Puigneró ha anunciat que quan disposin dels informes pericials corresponents, es donaran les explicacions sobre les causes de l’accident.

El col·lectiu de maquinistes assegura que feia dies que aquest tram presentava problemes, cosa que havien comunicat als tècnics de FGC. Per part de l’empresa de moment no volen fer declaracions al respecte. Els Mossos d’Esquadra i el Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Sant Boi, encarregat de la investigació, estan analitzant les caixes negres dels dos trens i les càmeres de seguretat de l’exterior i l’interior per veure que va passar en els moments previs a l’accident.

Tags: Accident, Tren

Notícies semblants: