Dues noies residents a Catalunya assassinades al Pakistan per voler divorciar-se dels seus marits

Dues noies d’origen pakistanès residents a Terrassa han estat assassinades per la seva família per voler divorciar-se dels seus marits. Es tracta de dues germanes, Anisa i Arooj Abbas de 21 i 24 anys, que ara fa un any s’havien casat amb uns cosins, presumiblement van ser dos matrimonis de conveniència pactats per les famílies.

Ara havien anat a passar uns dies al seu país, convidades per la família i quan van voler tornar a Catalunya on resideixen amb la seva mare, els hi van demanar que s’emportessin els seus marits cap aquí, feia temps que la família els hi demanava que fessin els tràmits pel reagrupament familiar. Elles es van negar i estaven disposades a demanar el divorci. Als familiars no els va agradar que es volguessin separar i les haurien torturat, estrangulat i disparat en la casa familiar. A la mare que volia defensar-les, la van tancar en una habitació mentre les torturaven.

Segons informa l’agència EFE, de fons de la policia local del poble Mouza Nothia, en la província del Punjab, on van succeir els fets, “Van ser escanyades i van rebre un tret mortal quan dormien”, mentre la mare va haver de sentir-ho tot des de l’habitació on estava tancada.

La policia ha detingut a sis sospitosos, entre ells els marits de les dues noies, assassinades per “salvaguardar l’honor de la família”. La policia creu que el responsable de la mort de les noies és el germà d’elles, Shehryar Abbas. La mare no ha volgut presentar denúncia, segurament per por a la reacció de les famílies.

Sembla que volien divorciar-se dels seus cosins i casar-se aquí a Terrassa amb dos nois també d’origen pakistanès que havien conegut a Catalunya, però les famílies els hi haurien preparat una trampa convidant-les a viatjar al seu país.

Tags: Assassinats, Morts

Notícies semblants: