Puigdemont, Comín i Ponsatí recuperen la immunitat parlamentària plena de forma cautelar.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha decidit retornar la immunitat parlamentària plena de forma cautelar als tres eurodiputats catalans, Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, fins que no es resolguin les prejudicials del seu cas.

D’aquesta manera el tribunal europeu suspèn cautelarment els efectes del suplicatori del Parlament Europeu i els retorna la immunitat plena pel risc que tenen els tres eurodiputats de què siguin violats els seus drets, com ja va passar amb Carles Puigdemont en la seva visitat a l’Alguer, mentre no es resol la demanda que van presentar contra el Parlament Europeu per haver atès la petició del jutge Llarena de retirar-los una part de la immunitat per tal de poder reactivar les euroordres contra tots tres.

La interlocutòria del Tribunal de Justícia de la Unió Europea arriba després de gairebé un any lluitant per salvaguardar els seus drets. El juliol passat els hi van retirar part de la immunitat, ja que el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) no la considerava necessària perquè no hi havia perill de detenció, en estar suspeses les euroordres, però les defenses dels tres europarlamentaris catalans, sabien que Llarena les mantenia en vigor. Malgrat haver presentat les prejudicials, Llarena no va donar ordre de retirar les alertes en l’espai Schengen, motiu pel qual van detenir a Puigdemont només arribar a l’aeroport de Sardenya.

Tags: Puigdemont

Notícies semblants: