Una enorme bola de foc il·lumina el cel de Catalunya la matinada de dilluns

Un superbòlid va entrar en l’atmosfera terrestre la matinada de dilluns provocant una explosió que s’ha pogut sentir i veure des de diferents punts de Catalunya. Una enorme bola de foc s’ha vist des de Lleida o a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Al voltant de tres quarts de tres de la matinada des de diferents punts del país s’han pogut gravar imatges on podem veure com cau el bòlid, imatges que publica la Xarxa d’Investigació de Bòlids i Meteorits (SPMN) a Twitter.

El fenomen s’ha pogut registrar des de diferents estacions catalanes com les d’Àger a Lleida i des de Rubí, Sant Martí de Sesgueioles, Masquefa, Mataró i Cabrils. El bòlid es va començar a veure a 105 quilòmetres d’altura i va recórrer 118 km des de l’Ordal en direcció nord-est a una velocitat de 61 km/h, fins que es va anar difuminant.

Veiem les imatges.

No és el primer bòlid que es veu a Catalunya en els darrers dies, segons els investigadors des de principis d’aquest mes de maig s’han pogut registrar fins a 14.

Tags: Meteorit

Notícies semblants: