La remodelació del Front Marítim de Barcelona no contempla el pàrquing gratuït que hi havia a la Mar Bella.

Foto: Ajuntament Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va presentar ahir el projecte de remodelació del Front Marítim de la ciutat en el que es preveu fer un nou passeig a la Mar Bella per acabar de connectar la ciutat amb el mar, el que suposa la desaparició de la zona d’aparcament gratuït que hi havia davant de la platja de la Nova Mar Bella, on acostumava a aparcar la gent que baixava a la platja en cotxe. Aquest aparcament està tancat des de l’inici de la pandèmia i sembla que encara que no comencin les obres immediatament, aquest estiu romandrà tancat.

Aparcament davant la Nova Mar Bella (actualment tancat)

El projecte contempla fer el nou passeig verd des de la Mar Bella fins al Parc del Fòrum, una segona línia de platja que connectarà els barris de Diagonal Mar, el Front Marítim del Poblenou, el Besòs i el Maresme amb el litoral. Un passeig de 12 metres d’amplada com a mínim amb més de 800 arbres. 25.000 m² de zones verdes, amb carrils bici al llarg de tot el recorregut, zones d’esbarjo, per a la pràctica d’esports i una àrea de jocs infantils.

El disseny s’ha fet tenint en compte l’impacte que pot tenir d’aquí a uns anys el canvi climàtic, construint-lo de forma que s’adapti a les possibles pujades del nivell del mar, suprimint els dos nivells que actualment separen la sorra de l’espai de vianants, creant baixades àmplies amb rampes d’accessibilitat i talussos amb vegetació i llocs per seure.

Ara començarà el procés de licitació de les obres, amb una inversió total de 44,3 milions d’euros i es preveu que comencin a finals del 2023 o principis del 2024. Malgrat que encara queda més d’un any per l’inici de la transformació, sembla que l’aparcament gratuït de la Mar Bella ja no tornarà a obrir.

Tags: Barcelona, Obres

Notícies semblants: