Un home disfressat de persona gran llença un pastís de nata contra el quadre de ‘La Mona Lisa’

Aquest cap de setmana el Museu del Louvre que allotja un dels quadres més apreciats de Leonardo da Vinci, la Mona Lisa, ha tingut un ensurt quan un home que anava disfressat de persona gran ha llençat un pastís de nata contra l’obra del pintor italià del segle XVI.

Els fets van passar ahir diumenge quan un home en cadira de rodes, disfressat de persona gran i amb perruca, de sobte s’aixeca de la cadira i llença un pastís contra l’obra La Gioconda, també coneguda com La Mona Lisa. Afortunadament, el quadre no ha sofert danys, ja que la nata ha anat a parar al vidre que protegeix l’obra, però ha despertat l’expectació dels visitants que volien contemplar el petit quadre, una de les principals atraccions del museu parisenc.

Els vigilants del museu van netejar el vidre, mentre els visitants gravaven vídeos que ràpidament s’han fet virals a les xarxes socials. Després van expulsar a l’individu que mentre marxava anava fent proclames a favor de la protecció del planeta.

Aquest no és el primer cop que atempten contra l’obra de Leonardo da Vinci. L’agost del 2009 una dona va llençar una tassa de te que es va trencar en xocar contra el vidre de protecció i amb anterioritat també la van ruixar amb un esprai vermell i li van llençar una pedra, però no van aconseguir malmetre el quadre. Tan sols es va danyar una mica la part inferior l’any 1956 quan un home va llençar àcid.

“Un home vestit com una dona gran salta d’una cadira de rodes i intenta trencar el vidre a prova de bales de La Mona Lisa. Després refrega el pastís i llença roses per tot arreu abans de ser aturat pels vigilants.” Diu l’usuari de Twitter Lukee.

Tags: La Mona Lisa, Louvre

Notícies semblants:

Últimes Notícies