L’espectacular salt d’una balena rorqual davant la costa de Barcelona

Mar a la Vista és un projecte local d’oci sostenible que ofereix experiències marines per la costa barcelonina i la Costa Brava. En aquests viatges a bord d’un vaixell de fusta a vela de 1949, sovint es poden veure diferents cetacis com balenes o dofins i aus marines. Dissabte passat Julia Gostischa va poder captar una imatge espectacular d’una balena rorqual saltant a 10 milles marines de la costa barcelonina, uns 18 km aproximadament.

El rorqual comú és el segon animal més gran del món després de la balena blava. No és fàcil veure com salta, amb els 27 metres que pot arribar a tenir de llargària i quasi 50 tones de pes i molt menys captar el moment just en què ho fa, com va fer la integrant del projecte Mar a la Vista.

El rorqual comú (Balaenoptera physalus) és un animal en perill d’extinció a causa de la cacera intensiva que es va fer d’aquesta espècie al llarg del segle passat. Prefereix aigües més profundes, però en els períodes de migració acostumen a passar pel Mediterrani per alimentar-se. Els grans creuers i els sorolls produïts per l’activitat humana també representen una amenaça per aquests grans animals.

El passat 18 d’abril també es va poder veure un altre rorqual davant les platges de Barcelona.

Tags: Albiraments, Balena, Barcelona

Notícies semblants: