Repoblen l’estany de Puigcerdà amb 50.000 truites autòctones

Estany de Puigcerdà

L’Ajuntament de Puigcerdà amb col·laboració dels Agents Rurals van introduir el passat divendres 50.000 alevins de truites a l’estany de la capital de la comarca ceretana per tal de millorar la biodiversitat de l’entorn, després que l’any 2020 es va haver de buidar el llac per fer fora carpes i altres espècies invasores que amenaçaven les espècies autòctones.

No és el primer cop que es fa aquesta operació, l’estiu passat ja es va fer un primer repoblament, ja que tan sols entre un 5 i un 10% dels alevins alliberats sobreviuen. A finals de juliol també tenen previst introduir un centenar de quilos de truites adultes. Tant els alevins com les truites grans procedeixen d’una piscifactoria de Bagà al Berguedà, gestionada per l’empresa pública Forestal Catalana.

El que es pretén amb aquesta repoblació és que les espècies autòctones tornin a viure en el seu entorn i intentar erradicar les invasores que són un perill per a la fauna que hi havia a l’estany, afirma la regidora de Medi Ambient de la capital ceretana, Marta Rufiandis.

Ara fa dos anys i mig que es va buidar l’estany.

https://www.magradacatalunya.cat/2020/03/16/imatges-de-lestany-de-puigcerda-mig-buit/

Tags: Estany Puigcerdà

Notícies semblants: