Mor el capibara Tinka, el rosegador gegant que vivia al CosmoCaixa

Tinka al Bosc Inundat – Foto: Twitter @CosmoCaixa

Barcelona ha perdut un dels animals que suscitaven més interès a l’hora de visitar el CosmoCaixa, el capibara Tinka, el rosegador gegant que habitava en el Bosc Inundat del museu de la ciència de la ciutat, on es vol representar l’hàbitat de la selva amazònica del Brasil. Segons afirma CosmoCaixa la Tinka que poc abans de la pandèmia havia perdut la seva parella, va morir a principis d’aquest mes per causes naturals a causa de l’avançada edat que tenia.

Els capibares (Hydrochoerus hydrochaeris) són els rosegadors més grans del món que habiten en les selves amazòniques de Sud-amèrica, són animals herbívors que ens recorden els senglars i que poden arribar a 130 cm de llargària i fins a 65-70 kg de pes, curiosament les femelles són més grans que els mascles. Passen les hores més caloroses del dia en forats al fang o aigües poc profundes i per a dormir s’amaguen entre la vegetació. Al CosmoCaixa, la Tinka tenia una bassa d’aigua on podia nedar, mentre els visitants la podien contemplar a través del vidre.

Els capibares en llibertat acostumen a viure entre 7 i 8 anys, mentre en captivitat quasi doblen l’esperança de vida fins als 12 anys. La Tinka va viure en el Bosc Inundat del CosmoCaixa, un espai de 1.000 m² on viuen un centenar d’espècies animals tropicals, com l’anaconda, formigues trencadores de fulles, granotes, caimans o una taràntula gegant, entre altres. És l’únic bosc d’aquestes característiques que existeix a Europa. De moment CosmoCaixa no ha avançat si tornaran a acollir un altre exemplar de capibara.

Descansa en pau, Tinka.

La Tinka es passava gran part del dia nedant en les aigües del Bosc Inundat del CosmoCaixa.

 

Tags: CosmoCaixa, Morts, Tinka

Notícies semblants: