Gran nit per l’esport gironí, el futbol i el bàsquet tornen a primera divisió.

Ahir la ciutat de Girona va viure la gran nit de l’esport. El Girona FC torna a primera divisió després de tres anys en segona i el Bàsquet Girona d’en Marc Gasol ja és nou equip de la lliga d’honor d’aquest esport, la Lliga Endesa.

El Girona de futbol s’enfrontava al Tenerife en el darrer partit de la ‘Final Four d’ascens a primera divisió i va guanyar per 1-3. Stuani, de penal, un gol en pròpia porta de León i Arnau, van ser els responsables de la victòria. L’equip de Míchel Sánchez, s’ho mereixia després d’haver disputat en sis ocasions la ‘Final Four‘ en els darrers anys. Per fi ha estat possible.

Pel que fa al bàsquet fa vuit anys que Marc Gasol va crear el Bàsquet Girona del no-res i aquesta ha estat la recompensa, ja és equip de la primera divisió després de guanyar al Movistar Estudiantes per 60-66.

Marc Gasol, el jugador català que va triomfar a l’NBA, va declarar ahir a la nit que aquest ascens ha estat una de les victòries més especials de la seva carrera esportiva. Segur que aquest 19 de juny serà recordat a la ciutat de Girona com el dia més gran de l’esport gironí.

Ahir els carrers de Girona es van omplir de seguidors dels dos equips celebrant la victòria, des de la plaça de la Independència, passant per la plaça de Catalunya, la festa va acabar a la plaça del Vi a altes hores de la matinada. Avui faran una rua conjunta els de Montilivi i els de Fontajau, rua que començarà a les set de la tarda i acabarà a l’Ajuntament a la plaça del Vi. Demà faran el sopar de celebració i demà passat, unes vacances ben merescudes per tots dos equips.

🎉🥳 Felicitats, Girona!

Pel que fa al FC Barcelona, dues notícies una bona i una dolenta, el Barça d’handbol va aconseguir l’11a Copa d’Europa, guanyant en la tanda de penals per 5-3 al Lomba Vive Kielce de Polònia, després d’acabar la pròrroga amb un empat a 32 gols.

La notícia dolenta va ser pel bàsquet culer, el FC Barcelona Bàsquet va perdre la final de la lliga que disputava contra el Real Madrid que va guanyar per 81-74 i es va proclamar campió de la Lliga ACB d’enguany.

Tags: Bàsquet, Futbol, Girona

Notícies semblants: