L’exblaugrana Samuel Eto’o condemnat a un any i deu mesos de presó.

L’exjugador camerunès del Barça, Samuel Eto’o ha estat condemnat avui a un any i deu mesos de presó per haver comès frau fiscal durant la seva etapa esportiva a Barcelona, per un tema de tributació de drets d’imatge i un compte en un país estranger.

Entre els anys 2006 i 2009 Samuel Eto’o va declarar a Hisenda els sous que cobrava amb el Barça, però no el que cobrava per drets d’imatge a través de societats ubicades a l’estranger. Eto’o ha acceptat que va defraudar més de tres milions d’euros.

Segons s’explica en la sentència, Eto’o i el seu representant van crear una empresa a Espanya i un altre a Hongria a través de la qual gestionaven els drets d’imatge de l’exjugador. D’aquesta manera sortia beneficiat, però els ingressos obtinguts els hauria d’haver declarat per ser resident a Espanya. “Les rendes desviades cap a la societat resident a Hongria no han estat objecte de tributació a Espanya, mentre que les desviades cap a la societat resident a Espanya han tributat a un tipus molt inferior”, recull la sentència.

En un principi la Fiscalia demanava 10 anys i mig de presó, més tard es va rebaixar a quatre per un acord entre la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat i finalment la sentència contempla una pena de presó d’un any i 10 mesos per Samuel Eto’o i un any i 4 mesos pel seu representant, José María Mersalles.

Eto’o, que ha reconegut els fets, argumentant que en aquells moments era molt jove i tots aquests temes els portava el seu pare, s’ha compromès a pagar la quantitat defraudada, més la multa que les multes que l’imposin.

Tags: BARÇA, Eto'o, Hisenda

Notícies semblants: