Diversos municipis de Catalunya prohibeixen els petards i les fogueres

Quan els bombers avancen que ja donen per estabilitzat el gran incendi de Baldomar-Artesa de Segre a la Noguera i així es dona per acabat el primer episodi de simultaneïtat d’incendis a Catalunya, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, anuncia que es prendran mesures restrictives en especial per a les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, però en cap cas seran generalitzades, sinó específiques per a cada territori, ja que la realitat és molt diferent en cada lloc.

Avançant-se a la decisió que prengui la Generalitat, diversos municipis de Catalunya ja han anunciat que prohibiran els petards i les fogueres, per evitar que es puguin produir nous incendis forestals.

🧨 🔥 Bigues i Riells del Fai (Vallès Occidental) – Vallirana i Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), han prohibit l’ús de material pirotècnic i l’encesa de fogueres tradicionals de Sant Joan.

🧨 🔥 Vallromanes (Vallès Oriental), han prohibit la venda de petards dins del seu terme municipal, l’ús de petards i l’encesa de fogueres, durant els mesos de juny a setembre. El consistori ha emès un comunicat especificant que han pres aquesta mesura per protegir els boscos i també els animals:

“Queda prohibit fer fogueres, llançar coets, focs d’artifici i altres artefactes pirotècnics a cap indret del municipi, durant els mesos de juny a setembre, en conseqüència no es permet la venda de pirotècnia a tot el terme municipal”

🧨 🔥 Valldoreix (Vallès Occidental), demanen no celebrar les revetlles amb fogueres, petards o focs d’artifici. “Atès l’elevat risc provocat per les altes temperatures, us demano que us abstingueu de celebrar les revetlles amb fogueres, petards o focs d’artifici”, especifica el missatge institucional.

🧨 🔥 Olivella (Garraf), limita el llançament de petards a un sol indret, la plaça Catalunya i només per a menors de setze anys acompanyats d’un adult, sempre que no siguin petards voladors, i tan sols el dia 23 de juny des de les 17:00 hores de la tarda i fins a la 1:00 hores de la matinada, i el dia 24 des de les 17:00 hores i fins a les 20:00 hores. En la resta del municipi queden prohibits.

🧨 🔥 Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), prohibida la venda de petards dins el terme municipal, l’ús de petards i l’encesa de fogueres, de moment sense límit temporal.

A l’espera de les restriccions que decreti la Generalitat, aquests municipis han pres aquesta decisió per prevenir nous incendis, després de la forta onada de calor que estem patint i la primavera amb molt poques pluges que hem tingut, que ha fet que els boscos estiguin molt secs.

Tags: fogueres, Petards, sant joan

Notícies semblants: