Heu vist algun cop una ampolla de Coca-Cola amb el tap groc? Sabeu que significa?

De tots és conegut que els colors emblemàtics de la Coc-Cola, el refresc més popular del món des de finals del 1800 és la combinació del vermell dels seus envasos amb el negre del producte en si, però heu vist algun cop una ampolla de Coca-Cola amb un tap groc? Sabeu que significa?

Doncs sí, existeixen i tenen un motiu molt especial i és diferenciar un producte especial de l’elaborat tradicionalment amb la fórmula secreta que ningú coneix. Es tracta d’una elaboració especial pels membres de la comunitat jueva que volen respectar les seves creences. Durant la Pasqua Jueva que se celebra durant set dies en primavera, els jueus tenen prohibit consumir aliments o begudes amb llevat (coneguts com a jametz) que inclouen cinc grans principals: blat, espelta, avena, sègol i ordi.

Des que es va crear a finals del segle XIX la Coca-Cola, no ha transcendit l’ingredient secret i la prova és que ningú ha pogut copiar el producte. El que sí que sabem és que un dels ingredients és el xarop de blat de moro, ingredient prohibit durant els set dies de celebració de la Pasqua Jueva.

Per aquest motiu, després que diferents organitzacions com la Unió Ortodoxa demanessin que les empreses garantissin que els aliments i begudes que es produeixin compleixen amb l’anomenat ‘kosher’ (producte comestible segons la llei jueva), Coca-Cola va decidir elaborar el seu producte sense l’ingredient prohibit pels jueus i per diferenciar-la li va posar el tap groc.

Actualment, molts consumidors de Coca-Cola també prefereixen les del tap groc perquè no contenen xarop de blat de moro, per evitar l’alt contingut en fructosa que conté.

Tags: Coca-Cola

Notícies semblants: