Mor l’arquitecte Jordi Bonet, el continuador de Gaudí en les obres de la Sagrada Família

Jordi Bonet i Armengol, l’arquitecte que va continuar amb l’obra d’Antoni Gaudí en la Sagrada Família, ens ha deixat aquesta nit per causes naturals amb noranta-set anys. Bonet era fill del també arquitecte Lluís Bonet i Garí, deixeble de Gaudí i continuador del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

Bonet, va agafar el relleu del seu pare en la direcció i coordinació de les obres de la Basílica entre els anys 1985 i 2012, però fins a l’últim moment va estar connectat a les obres com a director emèrit. Al llarg de la seva trajectòria va rebre diferents condecoracions com el Premi Ciutat de Barcelona en 1989, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en 1990 o la Creu d’Alfons X en 2006, entre altres.

Llicenciat en arquitectura l’any 1949 per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, Bonet va rebre la gran influència gaudiniana que li va saber transmetre el seu pare i que s’ha fet notar en alguna de les seves obres com l’església de Sant Medir de Barcelona o la de la Mare de Déu de Montserrat a Badalona.

Va ser director general del patrimoni artístic i cultural de Catalunya, membre de la Junta de Museus de Catalunya i de l’Acadèmia Pontifícia del Panteó a Itàlia. També va ocupar la vicepresidència d’Òmnium Cultural i del Centre Excursionista de Catalunya.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de Jordi Bonet i Armengol. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Jordi Bonet, Morts, Sagrada Familia

Notícies semblants: