El vent tomba un avió, destrossa avionetes i hangars a l’aeroport d’Alguaire de Lleida.

Ahir a la tarda una forta tempesta amb ratxes de vent de fins a 130 km/h que es va desenvolupar al Pla de Lleida, ha causat destrosses importants en diverses avionetes i ha malmès instal·lacions com els hangars i la tanca de l’aeroport d’Alguaire de Lleida.

Un avió ultralleuger va acabar tombat en les pistes i altres avionetes que estaven dins els hangars han sofert danys en impactar amb altres elements. Els hangars també han quedat trencats, així com una part de la tanca del recinte aeroportuari. Una quarantena de persones es van veure obligades a confinar-se a la terminal durant l’episodi de ventades.

Al voltant de les cinc de la tarda d’ahir es va iniciar una tempesta amb l’entrada de fortes ratxes de vent a les comarques del Segrià i la Noguera, vent provinent de l’Aragó que va fer activar l’alerta a les dues comarques.

Els Bombers també van rebre una vintena d’avisos a Lleida per arbres i branques caiguts i elements mal fixats en façanes i teulades. Afortunadament, cap persona va resultar ferida. L’aire també va tombar diverses motocicletes aparcades al carrer. La tempesta que va anar acompanyada de llamps va provocar quatre petits incendis, que no van progressar.

La Paeria va alertar a través de les xarxes socials de la tempesta que arribava acompanyada de pedra, ratxes fortes de vent, esclafits i tornados al Segrià i demanava a la població que extremessin les mesures de precaució i limitessin els seus moviments.

Tags: Alguaire, Lleida, Tempesta

Notícies semblants: