L’entrenadora catalana Andrea Fuentes rescata una de les seves nedadores que s’havia desmaiat a l’aigua.

Foto: AFP – Oli Scarff

Ahir durant la celebració del Mundial de Natació que s’està celebrant a Budapest, ens van viure uns moments de preocupació quan la nedadora nord-americana, Anita Álvarez va patir un desmai dins de l’aigua i va quedar submergida sense coneixement, mentre realitzava el seu exercici.

Afortunadament, la seleccionadora catalana de l’equip dels Estats Units, Andrea Fuentes es va llençar a l’aigua per rescatar-la. L’Andrea va veure que alguna cosa no anava bé i va cridar als socorristes, però en veure que ningú reaccionava, va decidir saltar ella a l’aigua. Després un socorrista la va ajudar i entre tots dos la van treure de la piscina, encara inconscient.

En declaracions a diferents mitjans de comunicació, Andrea Fuentes va dir: “Vaig cridar els socorristes perquè es tiressin, però no ho feien, no reaccionaven. Vaig veure que ningú venia i llavors em vaig llançar el més ràpid que vaig poder i vaig nedar cap a ella”. “El jersei em pesava 20 kg i el socorrista arribava al seu ritme”, va declarar pel programa ‘El Larguero‘.

Un cop fora de l’aigua, Anita Álvarez que va estar uns dos minuts sense respirar i tenia els pulmons plens d’aigua, va ser atesa pels serveis mèdics que van informar que es trobava bé, però s’haurà de sotmetre a proves per determinar la causa del desmai, ja que no és el primer cop que li passa, en el preolímpic dels Jocs de Tòquio del 2020 celebrats a Barcelona ja va patir un episodi similar.

Les fotografies del rescat que estan fent la volta al món.

https://www.youtube.com/watch?v=oDWJwb-YUJg

 

Notícies semblants: