El Mobile World Congress es queda a Barcelona almenys fins a l’any 2030

El consell d’administració de l’associació GSMA, organitzadora del Mobile World Congress i Fira de Barcelona han arribat a un acord per prorrogar el contracte que tenen actualment perquè la celebració de l’esdeveniment tecnològic més important del món es quedi a Barcelona fins a l’any 2030.

El CEO de GSMA, John Hoffman considera que la Ciutat Comtal és “un element crític per fer del MWC l’esdeveniment tecnològic d’assistència obligada de l’ecosistema mòbil”. El contracte que s’ha renovat per sis anys més finalitzava l’any 2024.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que en algunes ocasions havia estat molt crítica amb la celebració d’aquest congrés a Barcelona, ara veu amb bons ulls la pròrroga que “s’ha estat gestionant durant aquestes darreres setmanes amb total discreció per ambdues parts”. Per part de la Generalitat, el president Pere Aragonès, afirma que “és una excel·lent notícia que posiciona Barcelona i Catalunya com a referent tecnològic global”.

No hem d’oblidar que el MWC representa un gran impacte econòmic per a la ciutat de Barcelona. L’edició d’enguany, després de l’aturada a causa de la pandèmia, va tancar amb 60.000 visitants i va deixar al voltant de 250 milions d’euros.

La GSMA, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Fira de Barcelona, Turisme de Barcelona i el Ministeri d’Economia i Transformació Digital, que són les institucions que conformen el ‘Host City Parties’, oferiran una roda de premsa conjunta el pròxim 20 de juliol a la Fira de Barcelona, per donar més detalls sobre l’acord.

El MWC no l’únic esdeveniment important que se celebrarà a Barcelona, recentment van conèixer la notícia que la Copa Amèrica de Vela de l’any 2024, també es farà a la Ciutat Comtal.

Notícia del 28/03/2022

https://www.magradacatalunya.cat/2022/03/28/barcelona-acollira-la-copa-america-de-vela-de-lany-2024/

Tags: Barcelona, Mobile World Congress

Notícies semblants: