El supermercat més barat per fer una compra bàsica per internet és català. Voleu saber quin?

Segons la publicació ‘Consumo Claró’ que cada trimestre fa una anàlisi dels preus bàsics dels supermercats a través del seu ‘Observatori Trimestral de la Compra Bàsica’, l’establiment més econòmic d’aquest trimestre per fer una compra en línia és la cadena catalana Bonpreu.

Segons el citat informe, la cesta bàsica de la compra ha experimentat un augment del 10% des del desembre del 2021. En ell estudien els preus dels productes bàsics de les famílies, sense tenir en compte aquells que depenen de l’estacionalitat ni els productes de neteja o higiene personal. Tampoc contemplen els productes derivats del blat o l’oli que són els que més s’han encarit en els darrers mesos a causa de la guerra d’Ucraïna.

Els productes inclosos en aquest informe de ‘l’Observatori Trimestral de la Compra Bàsica’ són majoritàriament productes frescos.

🥩  Carns: llom de porc, hamburguesa de vedella, filet de vedella i xai.
🍗  Aus: Pit de pollastre, pit de gall dindi, cuixa de pollastre i 1/2 dotzena d’ous.
🎣  Peix: Bacallà, filet de lluç, salmó, llagostí cuit i calamar.
🍏  Fruita: Taronges, alvocat, poma i plàtan.
🍅  Verdures: Ceba, pastanaga, alls, tomàquet, pebrot verd i vermell, patates, mongeta verda i enciam.
🥫   Llegums i cereals: Pots de cigrons, mongetes i llenties cuites, i arròs.

Comparant l’informe del mes de març del 2022 amb el del mateix període de l’any anterior, la cesta bàsica ha pujat en 20 euros en un any i continua amb una tendència a l’alça. Un dels productes que destaquen són els llegums cuits. L’any passat el preu d’un pot de cigrons, mongetes o llenties rondava els 66 cèntims, al mes de març d’aquest any estava en 74 cèntims i actualment ja supera els 84 cèntims, amb tendència a aproximar-se a l’euro.

Els supermercats més barats per fer una compra bàsica per internet (juny 2022)

1. Bonpreu – 70,9 €
2. Dia – 80,07
3. Alcampo – 80,99
4. Consum – 81,75
5. Mercadona – 84,32
6. Ulabox – 84,15
7. Condis – 88,852
8. BonÀrea – 89,38
9. Eroski – 92,49
10. Carrefour – 106,72
11. Caprabo – 112,43
12. Hipercor – 113,17

En el mateix estudi realitzat el setembre del 2021, cap supermercat tenia una cistella de la compra bàsica superior a 60 euros i avui trobem que la més econòmica supera els 70 euros i la més cara és superior a 113 euros.

L’estudi també recull el preu més econòmic de cada categoria, basat en el preu mitjà per kg de cada una de les diferents seccions. Els tres establiments més econòmics de cada categoria són:

🥩  Carn: Dia, BonÀrea i Carrefour.
🍗  Aus: Carrefour, Bonpreu i Dia.
🎣  Peix: BonÀrea, Bonpreu i Consum.
🍏  Fruites: Carrefour, Mercadona i Dia.
🍅  Verdures: Carrefour, Condis i Bonpreu.
🥫   Llegums i Cereals: UlaboxBonÀrea i Mercadona.

Destaquen un increment generalitzat dels preus en tots els establiments, excepte en el cas de Bonpreu que de 71,38 euros que costava la compra bàsica al mes de març, ha baixat a 70,9 en aquest mes de juny. Malgrat aquesta excepció, la realitat és que tots els productes s’han encarit i la tendència és una evolució ascendent.

Tags: Supermercats

Notícies semblants: