La primera ‘Caravana de Gallines’ de l’Estat arriba a Catalunya

La primera ‘Chicken Catavan‘ o Caravana de Gallines de tot l’Estat ha arribat a Catalunya. Es tracta d’un nou sistema de granja de gallines ponedores que ara s’ha instal·lat a La Bana, un petit poble dispers dins del terme municipal de Tírvia al Pallars Sobirà.

Durant el dia les gallines estan en llibertat en una finca de 2,5 hectàrees i a la nit les tanquen en la Caravana on dormen i ponen els ous. La Núria Padrós és l’encarregada de la granja i cada setmana mou el vehicle a un nou lloc per evitar la degradació del camp. La Caravana està foradada per sota i així els fems de les gallines serveix com adob per a la finca.

Amb aquest sistema inventat a Austràlia i pel que els seus creadors van rebre el premi a la invenció de l’any, es pot fer una millor gestió de les pastures i s’afavoreix el benestar dels animals. Al vespre quan es va fent de nit, s’encén la llum de la caravana alimentada per plaques solars i les gallines van entrant perquè detecten que ja és hora de dormir.

Fa un mes que la ‘Chicken Catavan‘ va arribar al Pallars i aquesta setmana ja han començat a comercialitzar els ous ecològics produïts en prats florits del Pirineu, que podem trobar en els establiments de la comarca. Més endavant estan pensant a organitzar visites a la granja i poder comprar-los allà mateix.

Amb el centenar de gallines que tenen actualment i que estan en un tancat electrificat, conviuen tres gossos per protegir-les de qualsevol animal salvatge que pugui entrar. Amb el bon resultat que està donant en aquest primer mes, ja estan pensant a afegir dues ‘Chicken Catavan‘ més per poder arribar a les quatre-centes gallines.

Tags: Gallines

Notícies semblants: