La cadena de benzineres més barata de la Península i Balears és catalana i la més cara també.

D’ençà que el preu dels carburants s’han disparat alarmantment, tots busquem quina benzinera té els preus més econòmics i per facilitar-nos la tasca de recerca, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha fet un estudi entre 10.000 benzineres de tota la Península i Balears per saber quines són les més barates.

Segons l’OCU durant els dos anys de pandèmia les grans petrolieres mundials van baixar la producció per la reducció de la demanda i en retornar a la normalitat no van poder atendre la nova demanda, el que va implicar que apugessin els preus. Abans de la guerra d’Ucraïna els preus ja estaven alts i el conflicte bèl·lic ha agreujat la situació, fins a disparar els preus per damunt dels dos euros tant el litre de benzina com el dièsel.

Els 20 cèntims de rebaixa que va aprovar el govern al mes d’abril, ja han quedat absorbits pels nous preus, així que l’única solució que ens queda és proveir-nos en els establiments que ofereixen un preu més baix. De totes les cadenes estudiades per l’OCU, la més barata la tenim a Catalunya i són les 60 benzineres de BonÀrea distribuïdes per Catalunya, l’Aragó i el País Valencià.

En l’estudi realitzat entre els mesos de febrer i maig d’aquest any, l’OCU va calcular el preu mitjà de cada benzinera per aquest període. La cadena més barata rep un índex de 100 i la resta d’establiments se situen en referència a ella amb un índex superior. Si BonÀrea té un índex de 100 i un altre té un índex de 112, vol dir que és un 12% més cara que BonÀrea.

La cadena més cara és Petrocat (Societat Catalana de Petrolis, SA), fundada l’any 1987 per la Generalitat de Catalunya i que actualment està controlada en un 90% per Repsol i l’altre 10% continua en mans de la Generalitat a través de l’Institut Català d’Energia. Un 10% més cara en gasoil A i un 12% en benzina 95 amb relació a BonÀrea.

Les benzineres més barates

⛽ 1. BonÀrea
2. Plenoil
3. GM Oil
4. Campsa Express
5. Petroprix.

Les benzineres més cares

⛽ 1. Petrocat
2. Valcarce
3. Petronor
4. BP
5. Repsol

L’estudi de l’OCU no recull les benzineres de les Illes Canàries, Ceuta i Melilla per tenir un tipus impositiu diferent del de la Península i Balears. Podeu consultar el llistat de benzineres de BonÀrea 👉 aquí i si teniu una a prop, aprofiteu per omplir el dipòsit.

Tags: benzina, benzineres, BonÀrea, Preus

Notícies semblants: